skip to Main Content
Kandidat Design

Emely Axelsson

Suffercity – En tecknad serie

 

Projektet Suffercity är en fiktiv serie inspirerad av ämnet lidande och vad det kan betyda för individer med olika bakgrunder. Både människor och djur är inkluderade i denna diskussionen. Suffercity är en direkt översättning av Lidköping till engelska som har använts av stadens punkscen och blev starten för seriens handling. 

Serien klassas som underhållning, men har också potential att skapa konversationer om de ämnen som berättas. Såsom självmordstankar relaterade till psykisk ohälsa, rätten till sin egen kropp och rädslan för döden. Processen började med ett undersökande i vad lidande betyder och hur ordet används i ett mänskligt perspektiv jämfört med ett djurs. Sedan började ett världsbyggande kring den fiktiva staden Suffercity med inspiration från min hemstad Lidköping. Samtidigt arbetade jag med karaktärsdesign, berättelseskrivande, research i material och verktyg samt skissande av serierutor.  

Resultatet är en serie om huvudkaraktären Joy och hennes upplevelse av den okända staden Suffercity som har ett korrupt styre och hjärntvättade invånare. Dessa med tron om ​​att en dag för länge sedan förbannade djävulen staden och släppte lös sina demoner att hemsöka invånarnas psyken. Till den grad att människorna, en efter en ansluter sig till djävulen i livet efter döden. För att förhindra detta skapade samhället ett ”lyckopiller” som får demonerna i huvudet att somna och därmed hindrar invånarna från att begå massjälvmord. I staden möter Joy ett kriminellt gäng bestående av några lantbruksdjur, även dessa i tron om demoner i huvudet. På grund av sin samhälleliga status har de inte tillgång till pillren som resten av befolkningen och måste därför stjäla för att överleva. Det sista de vill är att deras demoner ska vakna. 

SUFFERCITY – Emely Axelsson

@emelyaxelsson
emelyax99@hotmail.com