skip to Main Content
Kandidat Design

Emelie Larsson

SEE(N)

Projektet utforskar den privata sfären i det offentliga rummet genom visuell perception, mötet mellan interiör och exteriör samt vad det innebär att se och bli sedd. SEE(N) visualiserar ett koncept för att väcka tankar, belysa högkänslighet och behovet för avskärmning från yttre stimuli.

Materialundersökning har en stor roll i processen för arbetet. Transparens har utforskats med olika material, tekniker och kombinationer. Projektet innehåller en hel del experiment av egengjorda bioplaster. Med tillsatser och naturliga färgämnen har dessa fått hudliknande egenskaper. Utöver det har även mesh-textiler och 3d-printat PLA (majsbaserad plast) använts.

 

En del av projektet är att skapa en kollektion, därför är syftet att utveckla ett dynamiskt och konsekvent uttryck. Urval av färg och material är baserade på en kroppslig estetik för att likna delar av kroppen, som hud, rynkor och ben.

 

Resultatet är en kollektion av sex stycken bärbara objekt, formgivna efter kroppens rörelser för att fungera som en förlängning av den. Det tillåter användaren att interagera med objekten och kontrollera flödet av yttre stimuli i offentliga rum. Det unika men distinkta uttrycket kan även hjälpa signalera behovet för återhämtning och ostörd egentid till omvärlden. Ambitionen är att uppmuntra människor att reflektera kring hur den privata sfären och det offentliga rummet känns, samt det egna och andras behov för att återhämta sig från yttre stimuli.

emelie@mlilarsson.se

mlilarsson.se